Llengües

Els “25 CRACKS” col·laboren amb La Fundació Rubricatus
divendres, 20 de abril de 2018

Un grup de 25 alumnes de l’Escola Bernat Metge del Prat de Llobregat han creat la primera cooperativa escolar de la ciutat. Aquest projecte, anomenat “25 CRACKS” permet apropar el món de l’economia social i solidària i els principis del cooperativisme a l’escola: la participació voluntària i oberta, la gestió democràtica, l’interès per la comunitat, la participació econòmica de les persones sòcies en un projecte comú... Es tracta d’un projecte simulat, amb què l’alumnat segueix tots els passos necessaris per formar una cooperativa.

Tot l’alumnat implicat, de 5è d’educació primària, és soci fundador de la cooperativa. El procés dura tot el curs i consta de diverses fases: la constitució i legalització de la cooperativa, el disseny dels elements gràfics, l’elecció del producte a elaborar, la seva venda i, finalment, la destinació d’una part dels beneficis a projectes socials de la ciutat, elegits pel mateix alumnat. Part dels seus beneficis els donaran a un projecte social del municipi escollit per votació. En aquest cas, el projecte seleccionat va ser La Fundació Rubricatus.

L’Ajuntament del Prat, a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Educació, va posar en marxa aquest projecte a principis d’aquest curs escolar, ja que es tracta d’una de les accions educatives i de sensibilització del Pla d’actuació per dinamitzar l’economia social i cooperativa, aprovat el maig de 2017, i l’objectiu és ampliar-la a més alumnes el curs vinent. La iniciativa s’emmarca en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola, de la Diputació de Barcelona.